top of page

Let op: Ben jij een Coach, Trainer, Psycholoog of Therapeut? ...Wil je de signalen van middelengebruik voortaan snel herkennen en effectief begeleiden? Lees dan verder!

Content en Posts (2)_edited.png

Online Training: 11 september 15:00u

Omgaan met Verslavingsproblematiek in de praktijk
​

Middelengebruik en verslaving: Wat elke professional moet weten!
​

Na deze training...
 

  • ...zullen (verborgen) signalen van middelengebruik en verslavingsproblematiek je niet meer ontgaan! Waardoor je dit tijdig kunt herkennen en bespreekbaar kunt maken.
     

  • ...begrijp je de invloed van middelen en medicatie op het veranderproces en de gevoelswereld van je cliënt, zodat je effectiever te werk kunt gaan door jouw aanpak af te stemmen.
     

  • ...ben je uitgerust met aanvullende materialen, zoals psycho-educatie en oefeningen voor je cliënten. Tools die je direct kunt toepassen in de praktijk!
     

  • Herken, begeleid en verwijs je voortaan met vertrouwen! Zodat je de best mogelijke zorg kunt bieden, zelfs bij onverwachts complexe problematiek.​

*Deze knop leidt naar een betaalverzoekpagina, waarmee je je kunt aanmelden.​

>1.1 miljoen Nederlanders krijgen zware opioïde pijnstillers voorgeschreven.

> 1.4 miljoen mensen zijn afhankelijk van verslavende benzodiazepines.

> 1.5 miljoen mensen kampen met overmatig alcohol gebruik.

​

Wist je dat???

De kans dat jij in jouw (online) praktijk cliënten tegenkomt die met verslavingsproblematiek- of (overmatig) middelengebruik kampen, is dus bijzonder groot!

Maar, wat doe je dan?
Hoe herken je deze problematiek als je cliënt hier niet over spreekt (of zich er zelf ook niet bewust van is)?
En hoe ga je hier effectief mee om zodat het jouw behandeling niet in de weg staat en je jouw cliënt tóch de juiste begeleiding kunt bieden?

In deze training deel ik belangrijke inzichten uit mijn eigen ervaring als professional, ervaringsdeskundige, en gebaseerd op bevindingen uit mijn onderzoek. Zodat je voortaan zelfverzekerd en goed voorbereid aan de slag kunt gaan met deze problematiek.

Je leert de belangrijke signalen van verslaving en middelengebruik herkennen, krijgt praktische tools om hier mee om te gaan, en leert tot waar je kunt behandelen/begeleiden en wanneer doorverwijzen noodzakelijk is

20240419_155802_edited.jpg

Waarom deze training?

​​

Voordat we in de praktische zaken duiken, wil ik graag een anekdote met je delen.

Toen ik net startte met mijn praktijk, had ik een 'fout' gemaakt waar ik veel van leerde. Ik was nog in opleiding en dit was mijn derde cliënt ooit...

​

Het leek een simpel coachingsvraagstuk: grenzen stellen en frustraties richting de schoonmoeder. Gaandeweg merkte ik echter weinig vooruitgang. Mijn cliënt bleef op een oppervlakkig niveau hangen en kwam moeilijk in contact met haar gevoel. Na 4 sessies besloot ik het in te brengen bij supervisie.

"Gebruikt deze cliënt verdovende middelen of medicatie?" vroeg mijn supervisor.
"Ehh, nee.. op de behandelovereenkomst schreef ze van niet."
"Heb je dit ook uitgevraagd?"
"Nee, het leek me geen type die gebruikt..."

Oeps, een flinke valkuil! Als ervaringsdeskundige die zelf in herstel is van verslaving, had ik toch beter moeten weten!

De eerstvolgende sessie kaartte ik het voorzichtig aan.
Deze cliënt voelde dagelijks enorme boosheid richting haar schoonmoeder, had veel stress overdag, maar vertelde wel over ontspannen avonden en had geen slaapproblemen.

Dat viel me op... dus ik vroeg:
"Wat doe je in de avonden anders waardoor je dan wél kunt loslaten?"

"Nou, dan neem ik gewoon een slaappil en een wijntje en daar slaap ik heerlijk op hoor!"

AHA, DAAR HEB JE HET DUS!

​​Foto: Te gast als expert in RTL Nieuws uitzending

​Naar eigen zeggen had ze 'geen' en 'n.v.t.' ingevuld, omdat het haar niet relevant leek. "Iedereen drinkt toch een wijntje?" En ja, de pillen had ze 'gewoon' in huis. Was bij hun heel normaal...

Dit verklaarde een hoop!
Ook als men niet opmerkelijk veel gebruikt, kunnen middelen en medicijnen een nadelig effect hebben op de gevoelswereld, het veranderproces en dus ook op jouw behandeling. Dit gebeurt veel vaker dan je denkt! Ik zie het ook regelmatig bij studenten (zelf ben ik inmiddels ook Supervisor) en collega's.

Mensen schamen zich, zijn zich niet bewust van het effect, of zitten nog in de ontkenning. Er heerst ook nog steeds een taboe op verslaving, om nog maar niet te spreken over de misvattingen. Hulp vragen is tenslotte lastig! Ten eerste wegens de schuld en schaamte die deze mensen voelen, ten tweede wegens de onmenselijk lange wachtlijsten.

Daarom is het cruciaal om als professional de (verborgen) signalen van middelengebruik, afhankelijkheid en verslavingsproblematiek te herkennen en bespreekbaar te maken. Zo kun je jouw cliënt alsnog de beste (tussentijdse) begeleiding bieden én van betekenis zijn, ook als het je specialisme niet is!

Kopie van EMPOWERED.png

Gezien in:

Foto8RoelvanMoorsel.jpg

Mijn naam is Valerie de Ruiter. Ik heb een praktijk voor Integratieve Psycho- & Hypnotherapie en Business Mentoring.

In 2019 startte ik mijn praktijk als Addiction Counselor, met een specialisatie in opiaatverslaving. Na dit 4 jaar met plezier gedaan te hebben, behandel ik nu nog zelden cliënten in actieve verslaving, maar zet ik me graag in om mede professionals hier meer kennis en inzicht in te geven en om bewustwording te creëren.

Tijdens mijn opleidingen heb ik onderzoek gedaan naar opiaatverslaving en waar herstellende verslaafden nu daadwerkelijk behoefte aan hebben. Ik blijf me hier in verdiepen, want ooit hoop ik een grootschalige bijdrage te kunnen leveren aan deze doelgroep, zodat de kans op duurzaam herstel een heel stuk hoger wordt dan 1.1% (Ja, helaas haalt slechts 1.1% de 5-jaar-clean-mijlpaal).

Naast mijn praktijk werk ik als opleider en supervisor voor de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Geef lezingen en keynotes over verslaving, en verschijn geregeld in de media.

Mijn kennis komt niet alleen uit de boeken. Ik ben ook ervaringsdeskundige. Inmiddels 7.5 jaar in herstel! Wil je meer over mijn persoonlijke verhaal weten? Dan is dit een mooi artikel!
Klik hier om het te lezen op LINDA.nl, of rond eerst nog even je aanmelding af :)

Ik begrijp nu beter waar mijn Perfectionisme vandaan komt en hoe het werkt in mijn hoofd. De opbouw van de guide, samen met de tekeningen en uitleg in de Video, maakt het een compleet plaatje. Dit maakt het nog inzichtelijker, waardoor het makkelijker is om aan te pakken. Je kunt er bewuster naar kijken en jezelf ‘loskoppelen’ van je eigen gedachten. Deze Guide zou ik zeker aanbevelen! De specifieke voorbeelden zijn voor mij heel waardevol om een stap verder te komen.

 

Astrid, Contentspecialist

Wat je gaat leren:​​

De training 'Omgaan met verslavingsproblematiek in de praktijk' bestaat uit een Masterclass (live gegeven via Zoom) én aanvullend materiaal in de online academy.

De eerstvolgende training is woensdag 11 september om 15:00u. Na zo'n 1.5 uur heb je praktische tools en inzichten die je direct kunt toepassen in de praktijk! Deze training is gericht op het effectief herkennen en begeleiden van cliënten waarbij verslavingsproblematiek en middelengebruik mogelijk een rol speelt.

Tijdens de Masterclass ga ik dieper in op de volgende thema's:

 

  • Ontdek de signalen die door de meeste hulpverleners over het hoofd worden gezien!

  • Bewustwording: Welke vragen kun je stellen om middelengebruik en verslavingsproblematiek bespreekbaar te maken? Empathisch en doortastend.

  • Know your limits: Wat valt nog binnen de grenzen van jouw expertise? Behandelen of begeleiden? En wanneer verwijs je (aanvullend) door?

  • Cliënten in herstel: Ook wanneer de cliënt nu géén middelen meer gebruikt, maar wel een gebruiksverleden heeft, is dit van invloed op het proces. Daarom komen ook de 4-fasen van herstel aan bod en geef ik je inzicht in hoe je een mogelijke terugval kunt signaleren (emotioneel, mentaal en fysiek).

  • Aanvullende materialen: Je krijgt toegang tot mijn online academy met extra trainingsmateriaal, voor eigen inspiratie én voor in de praktijk. Zoals psycho-educatie, oefeningen voor je cliënten en terugvalpreventie.​

Content en Posts (2)_edited.png

Hier nog even de laatste praktische info op een rijtje.

 

Wanneer? 11 september van 15:00u tot c.a. 16:30u, via Zoom. Het is een interactieve masterclass met voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem, er komt een replay!

 

Liever wel live bijwonen? Meld je alvast aan voor de volgende training op vrijdag 18 oktober om 11:00u. Dit kan nu nog voor het huidige tarief.

Als deze datum je beter uitkomt, laat het me dan wel even weten i.v.m. de juiste zoomlink.

 

De investering is nu nog €74,38 exclusief BTW.

 

Momenteel heb ik even geen mooie check-out pagina meer, maar inschrijven kan gemakkelijk via een betaalverzoek. Klik op onderstaande knop of kopieer deze link in je browser:
 

https://betaalverzoek-nieuw.knab.nl/g-F27ufnAXluT7qr

 

Na het klikken opent er een standaard betaalpagina.

 

Belangrijk: Vermeld in de omschrijving a.u.b. je e-mailadres, zodat ik je de zoomlink en de factuur kan mailen, en ik je kan toevoegen aan de academy! Kun je alvast inspiratie op doen :)

 

Stuur je jouw mailadres liever persoonlijk door? Mail dan naar psychotherapie@valeriederuiter.com en zet a.u.b. [Training aanmelden] in de onderwerpregel. Kan ik 'm makkelijk terugvinden tussen de 101 reclame mails.

 

Ben je erbij? Heel graag tot dan!

 

P.S. als je nu al vragen hebt over middelengebruik en verslaving, stel ze vooral, dan neem ik ze mee in de training.

Klik op de knop om je aan te melden, en vergeet niet om je mailadres erbij te vermelden.

Valerie de Ruiter  |   Integratieve hypno- en psychotherapie  |  M: Opiaatverslaving@gmail.com  |   T: 06-50885579   |  KvK: 72397578   |    SBI: 86913   |    Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

©2023 door Valerie de Ruiter. Gemaakt met Wix.com

bottom of page